Over de winkel

BikeLife Roden is sinds jaren dé speciaalzaak in de wijde omtrek van Roden, Assen en Groningen voor race-, toer- en ATB-fietsen van hoge kwaliteit. De sterkste merken en de beste service vind je hier onder één dak. Eigenaren Alex Kapma en Johan Wekema zijn zelf fanatiek amateurfietser en dat merk je aan alles. Hier spreekt verstand en ervaring mee als het met klanten over fietsen gaat. Toerfietsers, amateurwielrenners en professionals hebben dat inmiddels ontdekt. En dat alles in een prachtige winkel met een breed assortiment, die uitstekend bereikbaar is en waar je gratis kunt parkeren.

Wat past bij jouw ambitie?

Fietsen is een heerlijke manier van bewegen. Of het nu gaat om vrijetijdsbesteding af en toe, om regelmatige lange tochten of om het dagelijkse woon werk-verkeer. Om het fietsplezier optimaal te beleven in het belangrijk om dit te doen op een geschikte fiets. Pas dan kan er gesproken worden over daadwerkelijk ontspannen. Bij BikeLife hebben we een uitgebreid assortiment prachtige fietsen staan voor dames, heren en kinderen. Hoe jij ook fietst, er is altijd een mooie, goed passende fiets. De collecties van Trek en Batavus staan garant voor een breed scala aan stads- tourfietsen waarbinnen altijd wat te kiezen valt. Als we het hebben over racefietsen heeft u de keuze uit verschillende topmerken, waaronder: Cannondale, BMC, Trek, Ridley, Eddy Merckx. Bent u opzoek naar een MTB dan bieden wij u een uitgebreide collectie Cannondale, Trek en BMC’s aan. Vraag een van de mensen van het BikeLife team gewoon vrijblijvend om advies of informatie.

Kortom: Topmerken fietsen tegen een goede prijs. Dat is het streven van BikeLife Roden.De fietsen die wij aanbieden zijn stuk voor stuk uitstekende fietsen, maar allemaal met hun specifieke eigenschappen. Samen met jou kunnen we kijken welke fiets het beste bij je past. Wat je vragen ook zijn, je vindt bij ons de antwoorden.

Bij al deze prachtige fietsen hoort natuurlijk ook een uitgebreide collectie kleding. Want als je een beetje serieus met fietsen bezig bent, vind je het ook vanzelfsprekend dat je aandacht besteed aan de kleding die je draagt tijdens het fietsen. Die moet natuurlijk passen bij het weer, niet te warm en niet te koud zijn, waterdicht als het regent, niet te duur, en natuurlijk ook mooi. BikeLife Roden heeft een uitgebreid assortiment fietskleding. En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over wielerbroeken en wielershirts, maar ook over schoenen, helmen, regenjacks en handschoenen. Passend bij elke fietser en bij alle weersomstandigheden.

Het spreekt vanzelf: een speciaalzaak die claimt een waar fietshart te hebben, heeft natuurlijk alle accessoires in huis om uw fiets in uitstekende staat te houden. We bieden bekende topmerken als Shimano, Campagnolo, BBB, Mavic, Easton en Fulcrum aan. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het wel in huis. En als we het niet in huis hebben, dan bestellen we het voor je. Bij ons staat immers voorop dat we je willen helpen. Linksom of rechtsom!

BikeLife Roden heeft regelmatig scherpe aanbiedingen. Van fietsen, goed te gebruiken onderdelen tot kleding die past bij het jaargetijde van dat moment. Regelmatig adverteren wij in landelijke wielertijdschriften om deze aanbiedingen bekend te maken. Maar de makkelijkste weg om op de hoogte te blijven van onze aanbiedingen is een kijkje te nemen op onze site.

Een fiets die goed is afgesteld is belangrijk om het fietsplezier te vergroten. Een verkeerde zitpositie kan rug- en gewrichtsklachten veroorzaken. En dat gaat natuurlijk ten koste van het fietsplezier. Iedereen die een nieuwe fiets wil aanschaffen kunnen we bij BikeLife Roden meten via een Cyclefit meting. Op deze manier kan de meest ideale zithouding worden bepaald. Je lichaamslengte, schouderbreedte, schouderhoogte, bekkenkamhoogte en de vuisthoogte worden gemeten. Want niet alleen de framemaat, maar ook de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur bepalen hoe je op de fiets zit. Door de gegevens in te voeren in een computer worden framemaat, stuurhoogte, zadelhoogte en afstand zadel-stuur voor jou bepaald.

Natuurlijk vragen wij je ook naar je persoonlijke voorkeuren en geven we je advies over de fiets die het best bij jou past. Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens. Cyclefit berekent afhankelijk van het type fiets de optimale zitpositie en de gewenste zitpositie de juiste ergonomische afstelling. Met dit professionele advies wordt voor jou de best passende fiets uitgezocht. Een goede stap in de richting van optimaal fietsplezier!